无服务 裦

Passage 49

淘宝店铺动动雅思杂货铺 微信ddysielts

El Niño

Α

Fishermen who ply the waters of the Pacific off the coast of Peru and Ecuador have known for 鼦 centuries about the El Nio. Every three to sevio years during the months of December and January, fish in the coastal waters of these countries virtually vanish, causing the fishing business to come to a standstill. South American fishermen have given this phenomenon the name El Nio, which is Spanish for "the Boy Child," because it comes about the time of the celebration of the birth of the Christ Child. During an El Nio, the physical relationships between wind, ocean currents,

> 淘宝店铺动动雅思杂货铺 微信ddysielts











翻译: 同时,东部深海中的低温海水就可以上升



and D?













翻译: 在表面层附近生活的浮游植物们需要依靠 这些营养来生存。相应的,作为海洋食物







解析

Keywords: 这道题问题较大,每个选项逐个辨 析。A选项中的landscape除了有风景 的意思以外,还有地形地貌的意思。I 段第5行提到的,厄尔尼诺现象造成的 洪水、山体滑坡势必会让地貌发生改 变。B选项中所提及的飓风出现在J 段,但J段第一句虽然说太平洋地区的 飓风增多,然而大西洋地区的飓风率 却是降低,并不是全球所有地区发生



Questions 6–9

6/7

却是降低,并不是全球所有地区发生 率都提高。C选项中说能够阻止拉尼 娜现象,请看到文章K段,文章说厄尔 尼诺现象后多伴随有拉尼娜现象,并 未言明两者之间的必然联系,属NG选 项。D选项出自F段倒数第4行 E选项 也较易被误选,有些同学看到段第二 句,认为造成严重的经济损失就等于 金融危机【注4】,这是个常识性的误 区。请看注4, 欲知更详细知识, 请自 行百度。 F选项出自H段最后一句话 G 选项出自I段第3行 H选项说冬日变 长,全文只在K段提到过拉尼娜现象会 让本来温和的冬日变得苦寒,但时长 并未涉及到。

原文: 对应正文F段+H段最后一句话+I段自3行往 后 As previously explained, the warm surface waters of an FI Nino prevent this



Questions 6–9

6/7

后 As previously explained, the warm surface waters of an El Nino prevent this upwelling, effectively starving the phytoplankton population there and those animals higher up food chain that depend upon it. Shrimp harvests were also very high in some of the coastal flood regions, but so too was the incidence of malaria cases due to thriving mosquito populations. As warm water migrates eastward, increased heat and moisture rises into the atmosphere, altering the weather patterns in neighboring regions, which in turn can ripple out to affect still other region weather patterns around the globe. For instance, a severe El Nino will enhance the jet stream over the western Pacific and shift it eastward, leading to





What does this passage mainly discuss?



