## Test4 The megafires of California

题目: 1. movement:more unpredictably		
定位: characteristics of wildfires and wildfire conditions, today, past		
原文: 第1段: The wildfires themselves, experts say, are generally hotter, faster, and spread more		
erratically than in the past.		
解析:题目中more unpredictably=原文中more erratically;题目中the past=原文中 in the past。		
答案: spread		

题目: 2. size of fires: .....greater on average than two decades ago

定位: characteristics of wildfires and wildfire conditions, today, past, size, two decades ago

原文: 第2段: 10 times the size of the average forest fire of 20 years ago.

解析:题目中 size of=原文中 the size of;题目中 on average=原文中 the average;题目中 fires= 原文中 forest fire;题目中 two decades ago=原文中 20 years ago。

答案: 10/ten times

题目: 3. rainfall:	average
------------------	---------

定位: more damage, today, the past, rainfall

原文: 第 3 段: One explanation for the tend to more superhot fires is that the region, which usually has dry summers, has had significantly below normal precipitation in many recent years.

解析:题目中 rainfall=原文中 precipitation;题目中 average=原文中 normal;题目中 the past = 原文中 in many recent years。

答案: below

题目: 4. more brush to act as .....

定位: more damage, today, the past, brush

原文: 第 3 段; The unintentional consequence has been to halt the natural eradication of underbrush, now the primary fuel for megafires.

解析:题目中 brush=原文中 underbrush;题目中 today=原文中 now;而原文中句式 The primary...for=题目中 sth to act as...。

答案: fuel

题目:	目: 5. extended fire		
定位:	∑: more damage, today, the past, extended		
原文:	第4段: Second is fire seasons that on average are 78 days longer than they were 20 years		





ago.

解析:	题目中 extended=原文中 longer than;	题目中 the past=原文中 20 years ago。
答案:	seasons	

题目: 6. more building of .....in vulnerable places

定位: more damage, today, the past, more building, vulnerable places

原文: 第5段: Doing that in many of the forests of the western US is like building homes on the side of an active volcano

解析:题目中 building 原词对应;题目中 vulnerable place=原文中 on the side of active volcano。 答案: homes/housing

题目: 7. The amount of open space in California has diminished over the last ten years.

定位: open space, in California, diminished, last ten years

原文: 第6段: In California, where <u>population growth</u> has averaged more than 600,000 a year for at least a decade, <u>more residential housing is being built</u>. 'What once was open space is <u>now</u> residential homes providing fuel to make fires burn with greater intensity

解析:根据 California 定位原文第6段,题目中 the amount of open space=原文中 open space;题目中 the last ten years=原文中 at least a decade;题目中 diminished 在下划线处可知人口增加,更多的房屋建立,open space 现在都变成了房屋,因此 open space 其实是减少的,因此此处用 more 反义替换 diminish,选 TRUE。

答案: TRUE

题目: 8. Many experts believe California has made little progress in reading itself to fight fires. 定位: many experts, little progress, fight fires

原文: 第7段: That said, many experts give California high marks for making progress on preparedness in recent years, after some of the largest fires in state history scorched thousands of acres, burned thousands of homes, and killed numerous people.

解析:由 many experts 定位原文第7段,题目中 California 原词对应;题目中 in reading=原文中 in state history;题目中 fight fires=原文中 on preparedness;而题目中 little progress 和原文 high marks for making progress 相反,因此此题为 FALSE。

答案: FALSE

题目: 9.Personnel on the past have been criticized for mishandling fire containment.

定位: personnel, criticized, fire containment

原文: 第7段: stung in the past by criticism of bungling that allowed fires to spread when they might have been contained, personnel are meeting the peculiar challenges of neighborhood-and





canyon-hopping fires better than previously, observers say.

解析:根据 personnel 定位文章第7段末尾,题目中 on the past=原文中 in the past;题目中 criticized=原文中 by criticism;题目中 mishandling=原文中 bungling,都为一个方向即不好 的词;fire containment=原文中 have been contained。

答案: TRUE

题目: 10. California has replaced a range of firefighting tools.

定位: California, firefighting tools

原文: 第8段: State promises to provide more up-to-date engines, planes, and helicopters to fight fires have been fulfilled.

解析:题目中 California=原文中 state (阅读超高频词);题目中 a range of 在原文中为并列结构 more up-to-date engines, planes, and helicopters;题目中 firefighting tools=原文中 sth to fight fires。

答案: TRUE

题目: 11. More firefighters have been hired to improve fire-fighting capacity.

定位: firefighters, hired, improve fire-fighting capacity

原文: 第8段: Firefighters' unions that in the past complained of dilapidated equipment, old fire engines, and insufficient blueprints for fire safety are now praising the state's commitment, noting that funding for firefighting has increased, despite huge cuts in many other programs. 'We are pleased that the current state administration has been very proactive in its support of us, and [has] come through with budgetary support of the infrastructure needs we have long sought,' says Mr. McHale of the firefighters' union.

解析:根据 firefighter 定位到原文第8段,但是却未提及更多人被雇佣去提高消防能力,即 没有 improve fire-fighting capacity,因此题目答案为 NOT GIVEN。

答案: NOT GIVEN

题目: 12. Citizens and government groups disapprove of the efforts of different states and agencies working together.

定位: citizens and government groups, disapprove, states and agencies

原文: 第9段: There is a sense among both government officials and residents that the speed, dedication, and coordination of firefighters from several states and jurisdictions are resulting in greater efficiency than in past 'siege fire' situations.

解析:题目中 Citizens and government groups=原文中 among both government officials and residents;题目中 different states and agencies=原文中 several states and jurisdictions;题目中 the efforts of=原文中 greater efficiency;题目中 work togather=原文中 coordination;由题目中 disapprove 和原文中 dedication/ coordination/ greater efficiency 相反,因此题目和原文内容





驳斥。	
答案: FALSE	

题目: 13. Randy Jacobs believes that loss of life from fires will continue at the same levels, despite changes made.

定位: Randy Jacobs, loss of life, continue at the same level, changes

第 10 段: Randy Jacobs, a Southern California-based lawyer who has had to evacuate both his home and business to escape wildfires.' <u>notwithstanding all the damage that will continue</u> to be caused by wildfires, we will no longer suffer the loss of life endured in the past because

of the fire prevention and firefighting measures that have been put in place,' he says.

解析:根据人名 Randy Jacobs 定位文章最后一段,根据下划线句子知,题目中 loss of life 原词对应;题目中 notwithstanding=原文中 despite,题目中 continue 和原文中 no longer 相驳斥。 答案: FALSE

## Second nature

题目: 14&15. Psychologists have traditionally believed that a personality ......was impossible and that by a ......, a person's character tends to be fixed.

定位: psychologist, traditionally, personality, impossible, and, person's character, fixed

原文: A 段: Psychologists have long held that a person's character cannot undergo a transformation in any meaningful way and that the key traits of personality are determined at a very young age.

解析:根据 psychologist 回到原文,在文章第一段第一句话定位原词;根据题目中 traditional believed=原文中 long hold; impossible=原文中 cannot; and 原词出现; person's character=原文中 person's character/ the key traits of personality; fixed=原文中 determined。

答案: transformation/change& young age

题目: 16. One of the easiest qualities to acquire is .....

定位: easiest, acquire

原文: A 段: Some qualities are less challenging to develop than others, optimism being one of them.

解析:题目中 easiest qualities=原文中 some qualities are less challenging to develop than others (相对于其他的,一些特性需要更少的挑战,此处就是说这些特性是最简单的,即 the easiest); them 指代前面所说的 some qualities。

答案: optimism

题目: 17. However, regardless of the quality, it is necessary to learn a wide variety of





different .....in order for a new quality to develop;

定位: however, necessary, a wide variety of different, new quality

原文: A 段: However, developing qualities requires mastering a range of skills which are diverse and sometimes surprising.

解析: 根据 however 回到原文定位 A 段,题目中 necessary=原文中 requires; learn=原文中 mastering; a wide variety of =原文中 a range of; different=原文中 diverse; develop 原词对应。 答案: skills/techiques

题目: 18. for example, a person must understand and feel some .....in order to increase their happiness.

定位: for example, person, understand and feel, increase, happiness

原文: A 段: For example, to bring more joy and passion into your life, you must be open to experiencing negative emotions.

解析: 根据 for example 回到原文定位, 题目中 a person=原文中 your life; understand and feel= 原文中 open to experiencing; increase=原文中 more; happiness=原文中 joy and passion。

答案: negative emotions/feelings

题目: 19. People must accept that they do not know much when first trying something new.

定位: accept, do not know much, first, new

原文: F段: Psychologist Toss Kashdan has this advice for those people taking up a new passion: 'As a newcomer, you also have to tolerate and laugh at your own ignorance. You must be willing to accept the negative feelings that come your way, he says.

解析:题目中 accept=原文中 tolerate and laugh/accept; they do not know much=原文中 your own ignorance; first trying=原文中 as a newcomer; something new=原文中 new passion。

答案: E

题目: 20. It is important for people to actively notice when good things happen.

定位: active notice, good things happen

原文: D 段: Suzanne Segerstrom, professor of psychology at the University of Kentucky, believes that the key to increasing optimism is through cultivating optimistic behavior, rather than positive thinking. She recommends you train yourself to pay attention to good fortune by writing sown three positive things that come about each day. This will help you convince yourself that favourable outcomes actually happen all the time, making it easier to begin taking action.

解析:题目中 active notice=原文中 pay attention to good forture;题目中 good things happen= 原文中 favourable outcomes actually happen。

答案: C





题目: 21. Courage can be learned once its origins in a sense of responsibility are understood. 定位: courage, learned, responsibility, understood

原文: H段: According to Cynthia Pury, a psychologist at Clemson University, Pedeleose's story proves the point that courage is not motivated by fearlessness, but by moral obligation. Pury also believes that people can acquire courage.

解析:根据 courage 回到原文定位到文章 H 段。题目中 learned=原文中 acquire;原文中 a sense of responsibility=原文中 moral obligation。

答案: G

题目: 22. It is possible to overcome shyness when faced with the need to speak in public.

定位: overcome shyness, speak in public

原文: B 段: 'The evidence is good that most personality traits can be altered,' says Christopher Peterson, professor of psychology at the University of Michigan, who cites himself as an example. Inherently introverted, he realized early on that as an academic, his reticence would prove disastrous in the lecture hall. So he learned to be more outgoing and to entertain his classed. 'Now my extroverted behavior is spontaneous.' he says.

解析:题目中 shyness=原文中 inherently introverted/ reticence; need to speak in public=原文中 in the lecture hall; overcome=原文中 so he learned to more outgoing and entertain。 答案: A

题目: 23. a mention of how rational thinking enabled someone to achieve physical goals

定位: rational thinking, achieve physical goals

原文: E 段: Streeter learned to untangle her fears from her judgment of what her body and mind could do.

解析:题目中 rational thinking=原文中 her judgment of her body and mind could do;题目中 physical goals=原文中 untangle her fear (此处指代通过克服心理障碍从而可以获得更好的成绩)。

答案: E

题目: 24. an account of how someone overcame a sad experience

定位: someone overcome, sad experience

原文: C段: David Fajgenbaum had to make a similar transition. He was preparing for university, when he has <u>an accident</u> that put an end to his sports career. On campus, he quickly found that beyond ordinary counselling, the university had no services for students who were <u>undergoing</u> <u>physical rehabilitation</u> and <u>suffering from depression</u> <u>like him</u>. He therefore launched a support group to help others in similar situation. He took action despite his own pain - a typical response





of an optimist.

解析: 由原文下划线词语 an accident/ under physical rehabilitation/ suffering from depression like him 可知对应题目中 sad experience; 而 support group/ help others 则对应题目中 overcome。 答案: C

题目: 25. a description of how someone decided to rethink their academic career path

定位: rethink, academic career path

原文: G段: When he got back, he switched.... He also vowed to look for the joy in everything, including failure, as this could help him learn about his research and himself. <u>One thing that can hold joy back is a person's concentration on avoiding failure rather than their</u> <u>looking forward to doing something well.</u> 'Focusing on being safe might get in the way of your <u>reaching your goals</u>,' explains Kashdan, for example, are you hoping to get through a business lunch without embarrassing yourself, or are you thinking about how fascinating the conversation might be?

解析:根据G段可知 switch/ he also vowed to look for the joy in everything include failure 包括 下划线句子所标明的也是一种改变的态度,都可以看出 rethink,而最终 for example 后的问 句也是 Kashan 对于自己职业道路的反思。

答案: G

题目: 26. an example of how someone risked his career out of a sense of duty

定位: risked his career, out of sense of duty

原文: H段: For marketing executive Kenneth Pedeleose, it meant speaking out against something he thought was ethically wrong. The new manager was intimidating staff so Pedeleose carefully recorded each instance of bullying and eventually took the evidence to a senior director, knowing his own job security would be threatened. Eventually the manager was the one to go.

解析: 根据本段内容可知, risk his career 指 H 段中 his job security would be threatened; out of the sense of duty 指 H 段中 carefully recorded each instance of bullying and eventually took the evidence to a senior director。

答案:H

## When evolution runs backwards

题目: 27. When discussing the theory developed by Louis Dollo, the writer says that

定位: Louis Dollo

原文: 第3段: Early  $20^{th}$ -century biologists came to a similar conclusion, though they qualified it in terms of probability, stating that there is no reason why evolution cannot run backwards - it is just very unlikely.

解析:根据 Louis Dollo 定位到原文第3段,可知原文中 Early 20th-century=C选项中 in the early





twentieth century; 原文中 biologists 原词对应; 原文中 came to a similar conclusion 指代上文 所说的 Louis Dollo 的观点认为不存在进化可逆(返祖)现象,因此可认为是 LD 的理论被 进一步证实了,即为 modified。

答案: C

题目: 28. The humpback whale caught off Vancouver Island is mentioned because of

定位: The humpback whale, Vancouver Island

原文: 第4段: If Dollo's law is right, atavisms should occur only very rarely, if at all. Yet almost since the idea took root, exceptions have been cropping up. In 1919, for example, a humpback whale with a pair of leg-like appendages over a metre long, complete with a full set of limb bones, was caught off Vancouver Island in Canada. Explorer Roy Chapman Andrew argued at the time that the whale must be a throwback to a land-living ancestor.

解析:根据定位词定位文章第4段,由下划线句子得知 <u>with a pair of leg-like appendages over</u> <u>a metre long</u>=D 选项中 unusual features; <u>throwback to a land-living ancestor</u>=D 选项中 the reason。

答案: D

定位: 'silent genes'

原文: 第5段: If these silent genes are somehow switched back on, they argued, long-lost traits could reappear.

解析:根据定位词定位文章第5段,由原文中reappear=C选项中re-emergence;原文中long-lost traits=C选项中 certain characteristic。

答案: C

题目: 30. The writer mentions the mole salamander because

定位: the mole salamander

原文: 第7段: In other words, metamorphosis in mole salamanders is an atavism. The salamander example fits with Raff's 10-million-year time frame.

解析:根据定位词 the mole salamander 定位到原文第7段,可知原文中 fits with=B选项中 correct;原文中 Raff's 10-million-year time frame=B选项中 Raff's theory。

答案: B

题目: 31. Which of the following does Wagner claim

定位: Wagner

原文:第8段: According to his analysis of the Bachia family tree, the toed species re-evolved toes





from toeless ancestors and, what is more, digit loss and gain has occurred on more than one occasion over tens of millions of years.

解析:根据定位词定位原文第8段,知原文中 the Bachia family tree=A选项中 members of the Bachia lizard family;原文中 digit loss and gain=A选项中 lost and regained certain features;原文中 more than one occasion over tens of millions of years=A选项中 several times。 答案: A

题目: 32. For a long time biologists rejected

定位: long time, biologists, rejected

原文: 第1段: The description of any animal as an 'evolutionary throwback' is controversial. For the better part of a century, most biologists have been reluctant to use <u>those words</u>.

解析: 原文中 For the better part of a century=题目中 For a long time; 原文中 most biologists=题目中 biologists; 原文中 have been reluctant=题目中 rejected;则根据原文中下划线词语考指代,知为前文内容,因此原文中'evolutionary throwback'=F选项中 revolution, reversible; 原文中 controversial=F选项中 possibility。

答案: F

题目: 33. Opposing views on evolutionary throwbacks are represented by

定位: opposing views, evolutionary throwbacks

原文: 第3段: While Lombroso was measuring criminals, a Belgian palaeontologist called Louis Dollo was studying fossil records and coming to the opposite conclusion.

解析: 根据 opposite 定位原文第 3 段, 原文中 Louis Dollo was studying=G 选项中 Dollo's findings; 原文中 criminals=G 选项中 convictions; Lombroso 原词对应。

答案: G

题目: 34. Examples of evolutionary throwbacks have led to

定位: Examples of evolutionary throwbacks, led to

原文: 第5段: Since then, so many other examples have been discovered that it no longer makes sense to stay that evolution is as good as irreversible. And this poses a puzzle:\_how can characteristics that disappeared millions of years ago suddenly reappear? ... ... If these silent genes are somehow switched back on, they argued, long-lost traits could reappear.

解析:根据定位词定位文章第5段,examples 原词对应;原文中 it no longer makes sense to stay that evolution is as good as irreversible=题目中 evolutionary throwbacks;因此,原文中 how 和 A 选项 how 原词对应;原文中 characteristics=A 选项中 traits;原文中 disappeared millions of years ago=A 选项中 long lost;原文中 reappear 和 A 选项原词对应。也可通过第5段最后一 句 (下划线句子)原词对应找出答案。

答案: A





题目: 35. The shark and killer whale are mentioned to exemplify

定位: The shark and killer whale

原文: 第9段: One possibility is that these traits are lost and then simply reappear, in much the dame way that similar structures can independently arise in unrelated species, such as the dorsal fins of sharks and killer whales.

解析:根据定位词定位原文第9段,原文中 similar structures=B选项中 particular feature;原文中 unrelated species=B选项中 different species。

答案: B

题目: 36. One explanation for the findings of Wagner's research is

定位: the findings of Wagner's research

原文: 第9段: Another more intriguing possibility is that the genetic information needed to make toes somehow survived for tens or perhaps hundreds of millions of years in the lizards and was reactivated.

解析: 原文中由 lizards 一词代指 Wagner's research,则原文中 the genetic information=D选项中 genetic information;原文中 survived=D选项中 existence;原文中 for tens or perhaps hundreds of millions of years=D选项中 continued。

答案: D

题目: 37. Wagner was the first person to do research on South American lizards.

定位: Wagner, the first person, South American lizards

原文: 第8段: In a paper published last year, biologist Gunter Wagner of Yale University reported some work on the evolutionary history of a group of South American lizards, called Bachia.

解析:根据定位词定位原文第8段,Wagner 原词对应;South American lizards 原词对应;原 文中 reported some work on=题目中 research on;但是 first person 未提及,因此为NOT GIVEN。 答案:NOT GIVEN

题目: 38. Wagner believes that Bachia lizards with toes had toeless ancestors.

定位: Bachia lizards, toes, toeless ancestors

原文:第8段: According to his analysis of the Bachia family tree, the toed species re-evolved toes from toeless ancestors

解析: 根据 Bachia lizards 定位原文第 8 段 Bachia family tree; 原文中 the toed species=题目中 Bachia lizards with toes; 原文中 toeless ancestors 原词对应。

答案: YES





题目: 39. The temporary occurrence of long-lost traits in embryos is rare.			
定位: embryos, rare			
原文: 第10段: Early embryos of many species develop ancestral features.			
解析: 根据定位词 embryos 定位原文第 10 段,则题目中 long-lost traits=原文中 ancestral			
features;题目中 rare 和原文中 many species 相驳斥。			
答案: NO			

题目: 40. Evolutionary throwbacks might be caused by developmental problems in the womb.

定位: Evolutionary throwbacks, developmental problems, womb

原文: But if silent genes degrade within 6 to 10 million years, how can long-lost traits be reactivated over longer timescales? The answer may lie in the womb.

解析:根据 womb 回到原文定位第 10 段,题目中 Evolutionary throwbacks=原文中 silent genes degrade;题目中 might be caused by=原文中 The answer may。

答案: YES



